HauKunto

 

 

- Pidä huolta koirastasi!

 

Koirasi hyvinvoinnin tueksi - Keski-Uusimaa ja pk-seutu

 

Koirahieronta

Jokainen koira hyötyy hieronnasta. Yleisesti hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä nopeuttaa kuona-aineiden poistumista. Lymfakierron lisääntyessä turvotus vähenee. Hieronnalla ylläpidetään notkeutta ja koordinaatiota, parannetaan ihon toimintaa sekä nivelten liikkuvuutta.

Todennäköisesti jokainen koira jossain vaiheessa elämäänsä tarvitsee hierontaa. Urheilevan koiran treenaukseen sovitettu hieronta nopeuttaa palautumista ja toimii merkittävänä ennaltaehkäisijänä vammoille. Toipilaat säilyttävät toimintakykynsä ja lihaksiston toiminnan heikkeneminen minimoidaan säännöllisellä hieronnalla. Myös kompensatoriset ongelmat pystytään pitkälle välttämään. Kotikoirallekin sattuu helposti tapaturmia, liukastumisia ja kaatumisia, jos lihaksisto ei toimi optimaalisesti. Vanha koira nauttii kosketuksesta ja huomiosta ylipäätään sekä saa helpotusta kolotuksiin.

Lihasjännityksen seurauksena ovat asentovirheet, esim. seisominen köyryssä, raajojen asentovirheet, notkoselkä, takajalkojen kulmausten pienentyminen, selkä mutkalla jne. Aina ongelmat eivät näy selkeästi vaan ongelma voi ilmetä epätasapainona lihasten ja lihasryhmien välillä. Lihasjännityksen aikaansaama virheellinen liikekaava aiheuttaa noidankehän – lihaskireys kasvaa, niistä seuraa mahdollisia nivelkipuja, jotka taas entisestään lisäävät lihaskireyttä. Jos tätä noidankehää ei katkaista, on seurauksena pysyviä vaurioita lihakseen lisääntyneen sidekudoksen, pääosin kollageenisäikeiden muodossa. Jännittynyt lihas ja lisääntynyt sidekudos voivat aiheuttaa hermopinteitä sekä lihaskovettumia.

 

 

Yhteystiedot

 

HauKunto

Kirsti Hyppönen
Raala, Nurmijärvi
p. 040 563 6713
Sähköposti: kirsti@haukunto.fi
Y-tunnus: 1952938-5

Ota yhteyttä!

Hyväksyn, että tietojani käsitellään sähköpostiveisteissä. Tietosuojaseloste löytyy jokaisen sivun alalaidasta.