HauKunto

 

 

- Pidä huolta koirastasi!

 

Koirasi hyvinvoinnin tueksi - Keski-Uusimaa ja pk-seutu

 

O.T.E. Hieronta®

Fascia on sidekudoskalvo, joka muodostaa monimutkaisen verkoston kehossa. Fascia ympäröi ja peittää lihakset sekä kulkee lihasten ja muiden kudosten sisällä ja välissä. Lihaskalvon verkkomainen rakenne pitää elimistön kasassa mahdollistaen sille joustavan ja monipuolisen liikkeen.

Lihaskalvo on paljon jäykempää kuin lihaskudos. Jäykkyys voi entisestään lisääntyä mm. vammojen, rakenteellisten haasteiden, virheasentojen ja liiallisen kuormituksen takia.  Vammat, kehonhuollon laiminlyönti, jatkuva stressi, virheasennot ja vääränlaiset liikeradat voivat saada lihaskalvot kireiksi. Kireys taas voi aiheuttaa kehoon epätasapainoa ja epäsymmetriaa. Fascioiden toiminta vaikutta voimansiirtoon, verenkiertoon ja imunestekiertoon. Ongelmat näissä järjestelmissä oireilevat jollain aikavälillä kipuna ja kompesatorisesti aiheuttavat ongelmia muuallekin kehoon.

Kun fasciat ovat kunnossa, ne ovat kuin kimmoisa ja notkea verkko, joka antaa lihasten toimia kunnolla ja tehokkaasti. Kipeät lihakset eivät pääse vetreytymään, jos fasciat ovat jumissa. Jos lihaksia ympäröivä verkko ei veny, eivät myöskään lihakset veny.

Koira kärsii kivusta kuten ihminenkin. Koiralla on rajalliset keinot ilmaista kipua ja joskus tarvitaan omistajan herkkyyttä ja koiransa tuntemusta kivun havaitsemiseen. Lihaskalvojen käsittelyllä voidaan rentouttaa lihaskivuista sekä rasituksen tai vanhuuden aiheuttamasta jäykkyydestä kärsivää koiraa. Hoidolla vaikutetaan laaja-alaisesti lihaskalvojen ja lihaksiston kautta aineenvaihduntaan ja koiran kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Hoidon tuloksena kipu lievittyy ja liikkuminen helpottuu ja tehostuu.

O.T.E. Hieronta® on fasciavenytystekniikka, jolla hoidetaan lihaskalvojen kautta koiran koko kehoa. Hoidon tavoitteena on lihasjännityksen ja siitä aiheutuvien jännitysten poistaminen kipua tuottamatta ja koiraa kunnioittaen.

Hoidossa käytettävä tekniikka mahdollistaa lihasten ympärillä ja väleissä sijaitsevien lihaskalvojen käsittelyn siten, että koiran lihakset rentoutuvat ja verenkierto sekä imunestekierto vilkastuvat. Tällöin liikkuminen helpottuu ja lisääntynyt aineenvaihdunta vaikuttaa yleiskuntoon positiivisesti. Käsittelyn vaikutus on hyvin pitkäkestoinen.

O.T.E. Hieronta® on suositeltavaa toipilasaikana, osana kuntoutusta, osana treeniohjelmaa ja vanhalle koiralle. Erinomaisia tuloksia on saavutettu myös arkojen ja traumatisoituneiden koirien hoidossa ns. rescue-taustaisilla koirilla, joille minimaalisella kosketuksella saadaan helpotusta kehon kiputiloihin ja jäykkyyksiin. O.T.E. Hieronta® avaa myös arpikudoksia, jotka voivat yllättävälläkin tavalla vaikuttaa koiran liikkeisiin.

 

 

Yhteystiedot

 

HauKunto

Kirsti Hyppönen
Raala, Nurmijärvi
p. 040 563 6713
Sähköposti: kirsti@haukunto.fi
Y-tunnus: 1952938-5

Ota yhteyttä!

Hyväksyn, että tietojani käsitellään sähköpostiveisteissä. Tietosuojaseloste löytyy jokaisen sivun alalaidasta.